Nyarsafton..

Vi ar nflyttade i nya lagenheten nu men vi har inget internet. Sitter pa Victors jobb nu och kollar mail. Mer uppdatering kommer nar internet ar fixat i lagenheten.
 
Hola familia espanola!!
 
Aqui estamos bien Emilie y yo. Nos hemos mudado a un nuevo apartamento a 5 minutos de mi trabajo. Manana celebraremos el Nuevo Anio abrazados y sin uvas ya que estamos a dos velas despues de pagar la renta y el deposito de dos meses.
 
El trabajo me va muy  bien. Me jefa me cuida mucho!!
 
Manana os llamare sobre las 00.00 en Portugal al movil de papa.
 
Un beso grande desde China

Flyttar

Flytt är på G nu. Vi fick nycklarna igår och vi har redan börjat flytta lite grejer. Víctor är på jobbet nu och jag packar ihop våra grejer och städar lite.
 
Nu när jag ändå har paus och sitter vid datorn täkte jag passa på att boka flygbiljetter hem. Jag kommer till Umeå igen fredagen den 18 januari :)

Juldagarna

Förmiddag i Shanghai den 26/12 2012. Jag sitter ensam här i vår kalla lägenhet och dricker kaffe och knaprar på pepparkakor. Víctor jobbar. Det har inte direkt varit en jättejulig jul i år om man säger så men nu är juldagarna snart över och jag får börja ladda för jul nästa år! ;P
 
Julafton:
 
Först blev det frukost tillsammans med tomtegröt och pepparkakor innan Víctor åkte till jobbet.
 
På förmiddagen tog jag en prommis för att handla lite mat.
 
På eftermiddagen pratade jag med min familj på skype och väntade på att Víctor skulle komma hem. Vanligtvis kommer han hem klockan 19. Klockan 19.30 ringde han istället och sa att han fortfarande var kvar på jobbet. Han kom hem 20.30. Då hjälptes vi åt att fixa middagen.
 
Nästa år ska Víctor få se hur en "riktig" svensk jul ser ut.
 
Efter middagen drack vi glögg och Víctor gav mig en julklapp. Tack så mycket!!
 
Igår, juldagen, var Víctor ledig och vi tog det lugnt och gjorde inget spciellt. På kvölen gick vi och köpte en film för 12 kr. Det blev Gran Torino. Förra veckan köpte vi Monsters Inc.
 
 
Idag måste jag tvätta och koka en tredje omgång risgrynsgröt. Det är så gott för det smakar verkligen som Sverige! Nu i dagrana kommer vi att flytta. Kan hända att det dröjer ett tag innan vi får internet i nya lägnheten. Vi får se när nästa inlägg kommer :)

Dan före doppardan - del 2

Kväll i Shanghai. Vi har trängts på IKEA idag med en hel del kinser och en och annan västerlänning. Det var trots allt folk rätt mysigt att gå runt på IKEA. Det gav både julkänsla och känsla av att vara hemma :) Innan IKEA städade Víctor lägenheten (jag hjälpte till lite). Så när vi kom hem från IKEA, trötta efter all kommers, kunde vi njuta av en städad lägenhet och lite mysjulfika vi köpt med oss. Nu är det snart läggdags. Det blir att gå upp tidigt imorgon eftersom Víctor jobbar och vi vill ha en lång mysig julfrukost tillsammans.
 
Julmat!
 
Frukost imorse.
 
Juldkorationer i en butik.
 
Köper billig snabbmat på gatan.
 
 

Dan före dopparedan - del 1

God morgon från ett kallt Shanghai! Idag kommer vi att syssla med julförberedelser. Först ut har vi planerat en tur till IKEA för att köpa pepparkakor, glögg, lussebullar och köttbullar.
 
Igår köpte jag rundkornigt ris, smör, mjölk, strösocker och kanel. Sedan provade jag att koka tomtegröt och resultatet blev minst sagt lyckat! Det var tänkt till julaftonsmorgon men jag tror att vi ska tjuvsmaka lite nu till frukost.
 
Några bilder från gårdagen:
 
Utanför Jing'An Temple uppträdde en barnkör. De sjöng bland annat Stila Natt på kinesiska.
 
Shoppandes lite mat inför jul.
 

Uppdatering

Fredag idag. Helgen blir förmodligen roligare än förra då vi var sjuka. Vi har haft lite problem här i Kina med bortappad plånbok bland annat. Vi har iaf lyckats hitta en ny lägenhet och Víctor har skrivit kontrakt. Lägenheten ligger precis intill hans jobb, ca 5-10 min gångavstånd. Vi flyttar dit dagarna mellan jul och nyår. Jag har inte så mycket annat att säga utan tänkte istället lägga upp några bilder.
 
Lite juldekorationer utanför Víctors jobb.
 
Våra egna juldekorationer.
 
Kinesisk mat...
 
 

Seg helg

Det händer inte så mycket i helgen eftersom vi är sjuka. Igår gjorde vi ingenting och idag blir nog ungefär samma förutom att vi ska åka och kolla på en lägenhet.
 
För ett tag sen åt vi tacos :D Mamma hade skickat krydda med posten.

Massage

I söndags var vi på massage! Vi valde 60 minuters helkroppsmassage. För mig var det helt underbart! För Vícitor var det tydligen väldigt plågsamt.. Vi hade valt samma sorts massage men tjejen som masserade mig tog det väldigt lugnt och jag njöt hela tiden. För Víctor var det 60 minuter av smärta. Bland annat stod hon tydligen med fötterna på hans rygg och använde sina knän och hela sin tyngd för att massera honom. Han beskrev det som att han trodde att hennes fingrar skulle gå igenom hans kranium när hon masserade hans huvud. Vi höll till i samma rum och jag hörde honom säga "aj" några gånger. Han sa att han till och med blev tårögd vid något tillfälle.
 
Vi hade tänkt göra om det nu till helgen men Victor har åkt på en förkylning så vi får väl se. Nu är jag dock lite orolig att samma sak som hände honom händer mig.
 
Några bilder (ni får ursäkta den usla kvaliteten):
 

Hemlängtan

Nu när jul närmar sig drabbas jag allt oftare av hemlängtan. Jag älskar jul och inte bara själva juldagarna utan hela julmånaden. Även om kineserna lägger en hel del krut på juldekorationer så går jag ändå miste om det viktigaste. För mig är jul snö, tända ljus, mörker, julbak, familj, släkt, vänner, speciella lukter, julshopping, julmat och framför allt en speciell känsla. Allt det går man miste om här. Det känns tråkigt att missa jul. Jul kommer ju nästa år igen men det är så länge kvar! Jag kommer dessutom att få spendera juldagarna ensam eftersom Víctor jobbar. Han åker åtta på morgonen och kommer hem igen någon gång efter sju. Vi får köpa glögg, pepparkakor och köttbullar på IKEA och skypa med familjen på kvällen. Typiskt att det är sju timmars tidsskillnad.
 

2a advent

Söndag, andra advent och sista dagen på helgen innan det är dags för en ny arbetsvecka som hemmafru. Tänkte nu ge mig på en liten sammanfattning av helgen hittills.
 
Fredag:
 
Morgonen inleddes med lite tvätt...
 
På eftermiddagen blev det en cappuccino på café..
 
På kvällen blev det en romantisk middag.
 
Däremellan hann jag även med att handla mat, se några avsnitt av olika tv-serier och springa på gymmet.
 
Lördag:
 
Lördagen startades på bästa sätt; sovmorgon och brunch.
 
På eftermiddagen/kvällen dorg vi till ett välkomstparty som anordnats åt Víctor. Partyt innehöll dumplings-workshop, sång, dans och mingel. Efteråt följde vi med till en bar ett tag innan vi tog en taxi hem.
 
Just nu hänger vi hemma en stund. Víctor fixar med disken och jag salppar framför datorn. Om ett tag ska jag gå en sväng till gymmet och efter lunch har vi tänkt gå och testa på ett av massageställena här i trakten.Ikväll ska vi gå lite i affärer och shoppa kläder till Víctor.

Torsdag

Sitter i lägenheten och sörplar på en kopp kaffe och lyssnar på julmusik. Vi har det väldigt kallt i lägenheten. Det är höst/vinter i Shanghai med 5-10 grader och sol. Det är faktikst rätt härligt väder men det dåliga är som sagt att lägenheten blir väldigt kall. Vi får ändå passa på att njuta för tydligen kommer det att bli ännu kallare.
 
Nu när Víctor har börjat jobba (första dagen igår, onsdag) har jag fått överta rollen som hemmafru. Det är både trevligt och tråkigt. Jag gillar verkligen att planera mat, handla mat och laga mat men att städa, diska och tvätta hör inte till mina favoritsysselsättningar. Dessutom blir jag rastlös av att inte ha något meningsfullt att göra av min tid.
 
Hejdå, hemmafrus-Víctor..
 
 
Lite juldekorationer i Shanghai:
 

RSS 2.0