mindre än två månader

Jag sitter här och tittar igenom de dokument som Fudan skcikat till mig. Jag inte säga att jag förstår särskilt mycket. Det mesta är på kinesiska. Anledningen till att jag tog fram dem in the first place var att tänkte försöka luska ut hur jag ska ansöka om viusm. Jag har fått två förtryckta ansökningsblanketter från Fudan men jag vet inte vilken jag ska använda. De ser lite olika ut men båda har all min personinformation redan ditskriven. Det som i nuläget oroar mig mest är att på båda står det att jag ansöker om visum perioden 2012-09 till 2013-01. Jag och Víctor har ju bokat biljetter den 22 augusti och jag undrar om det kommer bli problem med det. Nåväl, jag får klura på det där mer vid ett senare tillfälle. Helst vill jag dock skicka in alla papper nästa vecka. Imorgon flyttar Víctor in och med anledning av det har jag börjat packa ner lite grejer i flyttkartonger (mest kläder) som jag ska bära ner i förrådet. Jag har också fått godkännande om att hyra ut lägenheten i andra hand och kusin Linda ska komma hit på söndag och titta lite.

Biljetter bokade!

Nu är det lite drygt två månader kvar tills vi åker till Shanghai. Vi bokade flygbiljetter Madrid-Shanghai i helgen och datumet för avfärden är 22/8. Jag har fått antagningsbeskedet från Fudan nu vilket innebär att jag kan ansöka om visum och söka CSN. Jag har också lämnat in en ansökan om att få hyra ut lägenheten i andra hand från och med den 1/9 och det kommer med all säkerhet att gå igenom. Jag måste ringa och höra hur jag ska göra med min visum-ansökan. Jag har fått blanketter i välkomstbrevet från Fudan så jag måste bara lämna in dem tillsammans med passet och antagningsbeskedet. Frågan är bara om jag kan posta det eller om jag måste ner till Stockholm. Det vore ju smidigt om jag antingen kunde skicka det nu eller få dem att skicka tillbaka allt till mig när det är klart. På så sätt behöver jag bara ner till Stockholm en sväng. Jag måste också skicka iväg ett mail till min studievägledare och se om vi kan träffas någon dag framöver för att prata lite om kurser. Egentligen finns det väl inte så mycket jag kan göra åt det nu så här i förväg eftersom jag inte vet vilka kurser som finns att läsa därnere men det kan ju vara bra att höra vad han har att säga. Jag får väl hålla kontakt med honom och diskutera saken lite mer när jag väl är på plats och ser vad det finns för utbud. Jag kan ju läsa vilka kurser jag vill men det jag är osäker på är hur många kurser jag måste läsa på avancerad nivå för att senare kunna få ut min examen.
Víctor verkar inte skörda några större framgångar när det kommer till jobb-/praktikansökningar. Förvisso är han väldigt upptagen nu och har inte tid att göra en helhjärtad ansträngning för att hitta något. Jag måste dock säga att jag börjar oroa mig lite smått över det.

RSS 2.0