Ensam

Nu har Víctor lämnat Shanghai och är på väg tillbaka till Spanien för att fixa med visum och annat. Vi vet inte hur länge han kommer att behöva stanna. Det kanske blir två veckor, tre veckor, fyra veckor eller till och med längre... Det känns väldigt ensamt här utan honom och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på för att fylla ut tiden. Universitetet tar inte direkt upp så mycket tid och jag har dessutom lov om en vecka. Det hade varit roligt att göra en resa under lovet men nu när Víctor inte är här känns det inte som ett alternativ.
 
Igår promenerade vi till Jing'An Temple och tog tunnelbanan därifårn till Science Museum där det finns en "fake market" i tunnelbanestationen. Víctor köpte tre par Toms-skor, ett par till mig och två par till sig själv. Han köpte också två t-shirts. Jag tittade på väskor men jag har så svårt att bestämma mig för vad jag vill ha och för vad jag tycker är snyggt så det blev ingen den här gången.
 
Efter att ha traskat runt där bra länge gick vi från Science Museum till tunnelbanestationen som heter "Century Avenue". Det var trevlig att prommenera lite genom Pudong (den nya delen av Shanghai som ligger på andra sidan av The Bund) eftersom vi inte haft tillfälle att göra det tidigare. Det var verligen stor skillnad. Alla hus (läs skyskrapor) var nybyggda och flashiga och gatorna var breda och superrena.
 
Väl framme vid Century Avenue tog vi tunnelbanan några stationer till East Nanjing Rd, varifrån vi gick till en bar som vi blev tipsade om av thomas och Sofia. Baren ligger precis vid the Bund, på Pushi-sidan, och från terassen har man har en fantastisk utsikt över floden och de mäktiga skyskraporna på Pudong-sidan. Det är verkligen mäktigt och helt fantastiskt att sitta där!
 
 
En frame från en video jag gjorde från baren.
 
Efter att ha ätit middag och druckit några öl på baren tog vi en taxi hem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tråkigt att Víctor var tvungen att fara tillbaka till Spanien, hoppas det gåt fort med visumet!

2012-09-20 @ 23:38:02
Postat av: FraudFeeler

Ja, det var inte kul! Löser det sig med jobbet när han får sitt visa?

2012-09-20 @ 23:56:10
URL: http://feelinglikeafraud.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0